Tetoválás eltávolítás Q-kapcsolt ND YAG lézerrel

A lézeres tetoválás eltávolító kezeléssel egyszerűen szabadulhatsz meg az elrontott, megunt tetoválástól, illetve ha takartatni szeretnéd a régi mintát, nagy segítséget nyújthat a szabadabb választásban. Sok esetben takaráshoz már egy-két alkalom is elegendő, hogy a megfelelő eredményt elérjük. A Q kapcsolt ND YAG lézer speciális hullámhosszú fényt bocsájt ki magas csúcsenergia pulzussal. Ez a fokozott energiasűrűségű fénynyaláb (6 milliszekundum ideig, tehát igazán rövid időről van szó) akadály nélkül hatol át a világos bőrön, a sötét színben (sötét színű festékben) azonban maximálisan elnyelődik, kölcsönhatásba lép vele és szétrobbantja a festékpigmenteket. Minél sötétebb színű a bevitt tetováló festék, annál jobban képes elnyelni ezt a lézerfényt. A lézer Q-kapcsolt üzemmódban úgy képes a tetoválásokat eltávolítani, hogy nem okoz hegesedést. A lézer máshogyan hat különféle színű festékekre. Egyes festékekben a kettős kötéseket bontja fel, másokban fragmentál (a pigment tartalmú sejtek felhevülnek és felrobbannak). Ezután a pigment darabkák, a tetoválásod festék részecskéi a makrofágok emésztő tevékenységének segítségével, illetve a nyirokrendszeren keresztül kiürülnek a szervezetből. A tetoválásod elhalványul, majd a megfelelő kezelésszámot követően eltűnik.
A legjobb eredményeket a Q-kapcsolt ND YAG lézerrel lehet elérni. A jól megválasztott hullámhosszal és az energia ideális beállításával a különböző tetovált színek kiváló eredménnyel eltávolíthatóak. Minél sötétebb a meglévő minta, annál hatékonyabb a kezelés.
A lézeres tetoválás eltávolítás során

-nem károsodik a bőröd
-a lézer a környező szöveteket is megkíméli
-nem eredményez hegesedést
-gyors, hatékony és végleges
-egyszínű, vagy színes tetoválás éppúgy eltüntethető, mint egy megunt szemöldöktetoválás

Mint általában mindennek, a lézeres kezelésnek is lehet mellékhatása, de ez nem gyakori. Ezért tekintik általánosan az ilyen típusú kezelést a legbiztonságosabbnak a tetoválások eltüntetése során. Minden esetben megelőzi a kezelést egy konzultáció, valamint próbavillantást végzünk a kezelendő területen. Erre azért van szükség, hogy megtudjuk, hogy te, illetve a tetoválásod miként reagál a lézeres kezelésre és van-e esetleg kezelést kizáró ok.
A következő reakciók teljesen normálisak:

-bőrpír
-duzzanat
-hólyagosodás
-rövid ideig tartó pontvérzés
-elfehéredik a lézerrel kezelt felület/tetoválás
-száraz bőr
-vörös, lilás foltok
-akne szerű piros gyulladásos pöttyök
-szőrszálak kifehérednek
-átmeneti hyperpigmentáció
-előfordulhat a hipopignetáció
-tetoválásod az első lézeres kezelést követően sötétebbnek tűnik

Tartós bőrpír, duzzanat, hólyag, vagy seb esetén gyulladáscsökkentő krém vagy hydrocortizonos kenőcs alkalmazása ajánlott, és kezelések közötti regenerációs, pihenő időszakot növelni fogjuk.
A fentiektől eltérő reakciók esetén a lézeres kezelést a saját érdekedben felfüggesztjük, ez esetben sajnos nem alkalmazható a tetoválás eltávolítására ez a kezelési mód.
Általában 4-10 alkalom közé esik egy tetoválás teljes eltüntetése. Ez a szám több dologtól is függ.
A tetoválás lézeres eltüntetéséhez szükséges kezelések számát a következők befolyásolják:

-a tetoválás kora
-a tetoválás mérete
-a tetoválás színe, színei
-a bejuttatott festék mennyisége, mélysége
-a tetováló festék, tinta típusa (növényi, kémiai)
-a bejuttatott festékrétegek száma
-a saját gyógyulási képességed, mechanizmusod és biológiád

Egy-egy lézeres kezelés között 4-8 hét szünetet kell tartani. A gyógyulási, regenerálódási időszak nagyon fontos a jó eredmény eléréséhez.
 Maga a lézeres kezelés rövidebb folyamat, mint a tetoválás. Általában 10-45 perc az időtartama. A tetoválásod kezelésének ideje nagyban függ a tetoválás méretétől.
Az első alkalommal nem fog eltűnni a tetoválásod. Előfordul, hogy az első lézeres kezelés után a tetoválásod sötétebbnek tűnik, mint előtte. De nyugodj meg, ez időszakos és a regenerálódási időszak alatt szépen elkezd majd halványulni. Tehát először elkezd halványodni a tetoválásod, aztán a kezelések hatására eltűnik. Ha betartod a lézeres kezelés utáni javasoltakat és a megfelelő kezelésszám megtörténik, akkor mondhatni nyom nélkül inthetsz búcsút a tetoválásodnak.

NEM VÉGEZHETŐ LÉZERES KEZELÉS:

-Terhesség ,szoptatás alatt
-Amennyiben fél éven belüli retinoid terápiád volt
-Keloid hajlam esetén (a hegszövet abnormális túlburjánzása)
-Ha allergiás reakciót tapasztalunk (ezért is fontos az előzetes konzultáció)
-Cukorbetegség esetén
-Vérzékenység eseténŰ
-Epilepszia esetén
-Daganatos megbetegedések esetén
-Lázas állapot esetén
-Amennyiben gyulladás van a szervezetedben
-Szemhéjtetoválás esetén
-Pacemaker léte esetén, ill. ha fémből készült implantátum van a kezelendő felület környékén.

Keloidos, sérült, heges, anyajegyes területen nem alkalmazható a lézer. Ugyanígy bőrbeteg, vagy gyógyulás alatt álló sebes, hegesedő területen sem végzünk tetoválás eltávolító lézerkezelést.
A kezelést megelőző teendőid:
Javasolt a szolárium, a napozás és barnító krémek használatát elkerülni a kezelés megelőző minimum két hétben. Minél kontrasztosabb a kezelendő terület, minél élesebben elválik a tetoválás színe a bőrfelület színétől, annál könnyebb a tetoválásod lézerrel történő kezelése, halványítása, eltüntetése.
A lézeres tetoválás eltüntetés kezelését megelőző hetekben ajánlott a folyadékbevitelt növelni, ezáltal is elősegíteni a szervezeted ideális vízháztartását, egyben a megfelelően hidratált bőrhöz is ez jelenti az alapot. Javasolt még a tetoválás eltávolítást megelőző napokban vizes alapú krémmel hidratálni a kezelendő/tetovált területet.
Amennyiben szőrrel borított a tetovált terület, akkor azt a lézeres kezelés előtt érdemes leborotválni. A lézeres kezelés előtt mindig fertőtlenítjük a kezelendő tetovált területet.
A kezelést megelőző napokban semmi esetre se használj a tetovált felületen fényvédő krémeket, szereket. Lehetőség szerint a kezelések előtt pár nappal már kerüld az alkoholfogyasztást, és javasolt pár napig utána is. Így a szervezeted hatékonyabban tudja majd feldolgozni a megbontott pigmenteket, festékanyagokat, és a falósejtek, nyirokrendszer is jobb munkát tud végezni.
Lézeres kezelést nem végzünk olyan bőrfelületen, ahol keloid, akné, ekcéma, vagy bőrbetegségek, esetleg sérülések találhatóak.
Az első konzultáció alkalmával megnézzük az eltávolítandó tetoválásod, és részletesen megbeszéljük a kezelési terved. Tisztázzuk, hogy nincs e olyan betegséged, ill. nem szedsz e olyan gyógyszert, ami miatt nem javasolt a kezelést elvégezni.
Ezek után tudsz te is és mi is biztonsággal dönteni a kezelésről.
Az első találkozáskor szabad bőrfelületen három különböző erősséggel 5-5 villantást/”lövést” végzünk el rajtad, és 1-3 villantást a tetoválásod valamelyik sarkába. Így jól megfigyelhető, hogy miként reagál a bőröd a lézeres kezelésre. Aztán a következő 5-7 napot javasolt még megvárni a tényleges kezelést megelőzően, hogy figyelemmel kísérhessük a tesztlövések okozta esetleges változásokat.
A kezelés utáni teendőid:
A lézeres kezelést követően steril fedőkötéssel látjuk el a tetoválásodat, a kezelt felületet. Enyhe égéshez, napégéshez hasonló jeleket tapasztalhatsz a lézerrel kezelt tetovált felületen, a kezelése is ennek megfelelően végzendő.
Javasolt naponta legalább kétszer Tattoomed L1-akut vagy Dermazin krémmel vékonyan bekenni a lézerrel kezelt területet és steril fedőkötést helyezni rá. Erre az első héten kell különösen odafigyelni!
Igyál napi minimum 1-1,5 literrel több vizet, mint egyébként szoktál!
Amit NE csinálj a kezelés után:
Kerüld az alkoholfogyasztást 4-5 napig.
Az első 7-10 napban ne érje víz a lézerrel kezelt területet! Utána következő héten se áztasd még!
A lézerrel kezelt tetovált területet ne érje napfény, ne menj szoláriumba. Ha az élethelyzeted miatt erre nincs mód, akkor alkalmazz fedőkötést.
Minimum két hétig a szauna használata sem javasolt!
Kerüld a nagyon izzasztó edzést, főleg, ha a kezelt tetoválásod olyan bőrfelületen van, ami erőkifejtésre nagymértékben feszül (pl. alkar,bicepsz).
Ne vakargasd, ne piszkáld, és ne dörzsöld a kezelt területet!
Takaráshoz nagy segítséget jelent a régi minta halványítása.
Nem könnyű feladat egy félresikerült, vagy megunt tetoválást igazán professzionálisan javítani, takarni, ezért mindenképp személyesen egyeztess a kiválasztott tetováló művésszel.
A lézeres tetováláskezeléssel, a kezeléseket követően egyre halványabbá válik a tetoválásod, majd teljesen el is tűnik. Ha az elhatározás megtörtént, akkor konzultálj a tetováló művészeddel, és máris készülhet az új „vászon”. A művész is könnyebben dolgozik egy kellően elhalványított tetováláson, több színt alkalmazhat, és nyilván könnyebb a régi tetoválás elfedése. Így szabadabban tervezhető, elkerülhető a túl sötét tónusú, vagy nagy területű, túl sötét tetoválás. Azaz több és jobb lehetőséged van egy új, igazán ütős tetoválásra a lézeres halványítás, vagy eltüntetést követően, mint nélküle. Nyilván könnyebben elfedhető, vagy áttervezhető egy halvány motívum, mint egy erős, sötét színű tetoválás. Ha tudod, hogy mit akarsz, vagy akár már kész is az új tetoválásod terve, akkor akár a részleges eltávolítás is megkönnyíti a helyzeted, illetve a tetováló művész dolgát. Sokkal könnyebb a tetováló művészeknek egy halvány mintát elfedni, vagy átalakítani.
*A kezelések ideje és száma egyedi, amit tetoválások mérete, színei, kora…stb határoz meg. Ezért minden esetben szükséges a lézeres kezelés előtt a személyes konzultáció, amikor ezek függvényében tudjuk meghatározni a kezelések számát, valamint az árat.
Áraink:
– 8000 Ft / 5×5 cm-es területen (alapár) /alkalmanként
– 14000 Ft / 10×10 cm-es területen /alkalmanként
Nagyobb mintáknál, ill. kozmetikai tetoválások eltávolításánál egyedi árajánlatot adunk.