True Solution Tattoo

Fekete és fekete-fehér tetoválások

Készítette: Joci

Black & grey

A black and grey, fekete-szürke tetoválásnál a különböző tónusokhoz a fekete festéket desztillált vízzel vagy speciális festékhígító folyadékkal hígítjuk, tehát egy világosabb területen a bőr természetes színét látjuk. Ezt a technikát legtöbbször realisztikus tetoválásoknál használjuk (pl.: portré tetoválások, növények,virágok, állatok ábrázolása, stb.), és a japán, orientális tetoválásoknál is fontos technikai elem. Szép átmeneteket lehet képezni, homogén, finom tónusokkal..

Fekete & Fehér (monokróm)

A fekete-fehér (monokróm) tetoválásoknál fekete és fehér festéket használunk, melyekből szürke színt képzünk, ezáltal a színpalettánk a feketétől a szürke árnyalatokon keresztül a fehérig terjed. Itt a világosabb árnyalatokat is festékkel töltjük ki.  Nincsenek üresen hagyott részek, a tetoválás teljes felületét kitöltjük. Mivel nincsenek üres, bőrszínű felületek, takarásoknál is előszeretettel használjuk ezt a színvilágot. Nagyon szép “szobor-hatás” érhető el ezzel a technikával.

Készítette: Joci

Készítette: Joci

Blackwork

A blackwork egy átfogó megnevezés; eredetileg a polinéz törzsi motívumokat sorolták ide, ma már szinte minden olyan tetoválásra használjuk a blackwork megnevezést, ami csak fekete vonalakból és kitöltésekből áll, nem tartalmaz szürke árnyalatokat vagy színeket.

A blackwork tetoválások fekete festékkel készülnek, ilyenek a vonalas (linework), fineline (vékony, finom vonalas), dotwork, a tradicionális, törzsi (maori, polinéz, szamoai, stb.) és a blackout (teljesen fekete, nagy felületek) tetoválások. 

Ide tartoznak a csak feketével készített geometrikus, illusztratív, és szöveges vagy kalligrafikus tetoválások is.

Whip shading

A whip shading technika lényege, hogy higítatlan festék használatával, íves „whipping” kézmozdulatokkal hozunk létre átmeneteket a felületek között. A tradicionális amerikai stílusú (old school) tetoválások jellegzetes kitöltései is ezzel a módszerrel készülnek.

Készítette: Bence

Készítette: Joci

Dotwork

A dotwork árnyékolás lényege, hogy a kitöltéseket, árnyékokat homogén satírozás helyett pontozással alakítjuk ki. Az így készített munkák a tollgrafikákhoz hasonló, rajzos hatásúak. Ezt a technikát gyakran alkalmazzuk geometrikus, díszítő mintáknál, mandaláknál, de illusztratív, vagy akár realisztikus ábrák készítésére is alkalmas.

A pontozás készülhet egyesével, ezt angolul „stippling”-nek nevezzük. Az egyesével lerakott pontok jól elkülönülnek egymástól, erőteljesebb textúrát adnak.

A dotwork készítésének másik módja az ún. pepper shading – a pöttyözés itt nem egyesével készül, gyors kézmozdulatokkal érjük el, hogy a tetoválógép folytonos vonal helyett finom pontokat rakjon a bőrbe. Az így készült felületek kevésbé textúráltak, finomabb hatásokat érhető kézmozdulatokkal el.

 

Az illusztratív ábrák a fotószerű realisztikus stílussal szemben sokkal rajzosabb megjelenésűek, jól kivehető kontúrokkal és texturált árnyékolással. Leginkább a régi könyvillusztrációkhoz, fa- és rézmetszetekhez hasonlítanak, innen ered a megnevezés is.

Blackout

A blackout tetoválások lényege, hogy nagy összefüggő felületeket tömör feketére színezünk – ez akár egy teljes testrész, végtag teljes lefedését is jelentheti.

Készítette: Joci

Készítette: Joci

Linework