Q-kapcsolt ND YAG technológia

Lézeres tetoválás eltávolítás

A lézeres tetoválás eltávolító kezeléssel egyszerűen szabadulhatsz meg az elrontott, megunt tetoválástól, illetve ha takartatni szeretnéd a régi mintát, nagy segítséget nyújthat a szabadabb választásban.

Lézeres tetoválás eltávolítás általános leírása

A Q-kapcsolt ND YAG lézer speciális hullámhosszú fényt bocsájt ki magas csúcsenergia pulzussal. Ez a fokozott energiasűrűségű fénynyaláb (6 milliszekundum ideig, tehát igazán rövid időről van szó) akadály nélkül hatol át a világos bőrön, a sötét színben (sötét színű festékben) azonban maximálisan elnyelődik, kölcsönhatásba lép vele, és szétrobbantja a festékpigmenteket. Minél sötétebb színű a bevitt tetováló festék, annál jobban képes elnyelni ezt a lézerfényt. A lézer Q-kapcsolt üzemmódban úgy képes a tetoválásokat eltávolítani, hogy nem okoz hegesedést. A lézer máshogyan hat különféle színű festékekre. Egyes festékekben a kettős kötéseket bontja fel, másokban fragmentál (a pigment tartalmú sejtek felhevülnek és felrobbannak). Ezután a pigment darabkák, a tetoválásod festék részecskéi a makrofágok emésztő tevékenységének segítségével, illetve a nyirokrendszeren keresztül kiürülnek a szervezetből. A tetoválásod elhalványul, majd a megfelelő kezelésszámot követően eltűnik.

A legjobb eredményeket a Q-kapcsolt ND YAG lézerrel lehet elérni. A jól megválasztott hullámhosszal és az energia ideális beállításával a különböző tetovált színek kiváló eredménnyel eltávolíthatóak. Minél sötétebb a meglévő minta, annál hatékonyabb a kezelés.

Rita vagyok a True Solution Tattoo-ból

2018 óta foglalkozok lézeres tetoválás eltávolítással. Minden régi, elrontott vagy megunt tetoválás más és más, minden alkalom újabb kihívást és izgalmat jelent. Q kapcsolt ND:Yag lézerrel dolgozok, ami a legbiztonságosabb technológiának számít jelenleg a tetoválás eltávolító kezelések között: a tetoválások minimális kockázattal, hegmentesen halványíthatóak el. Takarásokhoz is eredményesen használható, sokszor 1-2 alkalom is elég a szabadabb mintaválasztáshoz. Folyamatosan tanulok, fejlesztem magam, hogy a maximumot tudjam nyújtani a vendégeimnek.

Milyen esetekben nem végezhető lézeres kezelés?

Az első kezelést minden esetben meg kell előznie egy személyes konzultációnak.Az első konzultáció alkalmával megnézzük az eltávolítandó tetoválásod, és részletesen megbeszéljük a kezelési terved.

Tisztázzuk, hogy nincs e olyan betegséged, ill. nem szedsz e olyan gyógyszert, ami miatt nem javasolt a kezelést elvégezni, valamint próbavillantást végzünk a kezelendő területen. Erre azért van szükség, hogy megtudjuk, hogy te, illetve a tetoválásod miként reagál a lézeres kezelésre és van-e esetleg kezelést kizáró ok.

Ezek után tudsz te is és mi is biztonsággal dönteni a kezelésről.

Keloidos, sérült, heges, anyajegyes területen nem alkalmazható a lézer. Ugyanígy bőrbeteg, vagy gyógyulás alatt álló sebes, hegesedő területen sem végzünk tetoválás eltávolító lézerkezelést.

Gyakori kérdések

Lorem ipsum dolor sit amet, putant oblique nostrum vel at

Az első találkozáskor szabad bőrfelületen három különböző erősséggel 5-5 villantást/ ”lövést” végzünk el rajtad, és 1-3 villantást a tetoválásod valamelyik sarkába. Így jól megfigyelhető, hogy miként reagál a bőröd a lézeres kezelésre. Aztán a következő 5-7 napot javasolt még megvárni a tényleges kezelést megelőzően, hogy figyelemmel kísérhessük a tesztlövések okozta esetleges változásokat.

Általában 4-20 alkalom közé esik egy tetoválás teljes eltüntetése. Ez a szám több dologtól is függ.
A tetoválás lézeres eltüntetéséhez szükséges kezelések számát a következők befolyásolják:

  • a tetoválás kora
  • a tetoválás mérete
  • a tetoválás színe, színei
  • a bejuttatott festék mennyisége, mélysége
  • a tetováló festék, tinta típusa (növényi, kémiai)
  • a bejuttatott festékrétegek száma
  • a saját gyógyulási képességed, mechanizmusod és biológiád.

Az első alkalommal nem fog eltűnni a tetoválásod. Előfordul, hogy az első lézeres kezelés után a tetoválásod sötétebbnek tűnik, mint előtte. De nyugodj meg, ez időszakos és a regenerálódási időszak alatt szépen elkezd majd halványulni. Tehát először elkezd halványodni a tetoválásod, aztán a kezelések hatására eltűnik. Ha betartod a lézeres kezelés utáni javasoltakat és a megfelelő kezelésszám megtörténik, akkor mondhatni nyom nélkül inthetsz búcsút a tetoválásodnak.

Javasolt a szolárium, a napozás és barnító krémek használatát elkerülni a kezelés megelőző minimum két hétben. Minél kontrasztosabb a kezelendő terület, minél élesebben elválik a tetoválás színe a bőrfelület színétől, annál könnyebb a tetoválásod lézerrel történő kezelése, halványítása, eltüntetése.

A lézeres kezelést megelőző hetekben ajánlott a folyadékbevitelt növelni, ezáltal is elősegíteni a szervezeted ideális vízháztartását, egyben a megfelelően hidratált bőrhöz is ez jelenti az alapot. Javasolt még a tetoválás eltávolítást megelőző napokban vizes alapú krémmel hidratálni a kezelendő/tetovált területet. Amennyiben szőrrel borított a tetovált terület, akkor azt a lézeres kezelés előtt érdemes leborotválni. A lézeres kezelés előtt mindig fertőtlenítjük a kezelendő tetovált területet.

A kezelést megelőző napokban semmi esetre se használj a tetovált felületen fényvédő krémeket, szereket. Lehetőség szerint a kezelések előtt pár nappal már kerüld az alkoholfogyasztást, és javasolt pár napig utána is. Így a szervezeted hatékonyabban tudja majd feldolgozni a megbontott pigmenteket, festékanyagokat, és a falósejtek, nyirokrendszer is jobb munkát tud végezni.

Lézeres kezelést nem végzünk olyan bőrfelületen, ahol keloid, akné, ekcéma, vagy bőrbetegségek, esetleg sérülések találhatóak.

Maga a lézeres kezelés rövidebb folyamat, mint a tetoválás. Általában 10-45 perc az időtartama. A tetoválásod kezelésének ideje nagyban függ a tetoválás méretétől.
Leginkább úgy tudnánk leírni az érzést, hogy kicsit „csipkedő”. Mindenkinek más a fájdalomérzete, úgyhogy erre egyértelmű választ nem lehet adni. Nagyobb felületnél, illetve érzékenyebb testtájakon kellemetlenebb az érzés. Hűtéssel, jegeléssel sokat lehet javítani a komfortérzeten 🙂

A következő reakciók teljesen normálisak:

-bőrpír
-duzzanat
-hólyagosodás
-rövid ideig tartó pontvérzés
-elfehéredik a lézerrel kezelt felület/tetoválás
-száraz bőr
-vörös, lilás foltok
-akne szerű piros gyulladásos pöttyök
-szőrszálak kifehérednek
-átmeneti hyperpigmentáció
-előfordulhat a hipopignetáció
-tetoválásod az első lézeres kezelést követően sötétebbnek tűnik

Tartós bőrpír, duzzanat, hólyag, vagy seb esetén gyulladáscsökkentő krém vagy hydrocortizonos kenőcs alkalmazása ajánlott, és kezelések közötti regenerációs, pihenő időszakot növelni fogjuk.

A fentiektől eltérő reakciók esetén a lézeres kezelést a saját érdekedben felfüggesztjük, ez esetben sajnos nem alkalmazható a tetoválás eltávolítására ez a kezelési mód. Ha elhatároztad magad, és túl vagy a lézeres tetoválás eltávolító kezelésen, újabb nagyon fontos dolog következik: az utókezelés.

A stúdióban a kezelést követően a frissen lézerezett tetoválásod Octenicare krémmel, vagy speciálisan erre kifejlesztett termékkel lekezelik, kapsz egy steril fedőkötést. Ezután az utókezelést otthon már magadnak kell elvégezned. Ez egy nagyon fontos procedúra, nagyban befolyásolja a végeredményt.

A lézeres kezelést követően steril fedőkötéssel látjuk el a tetoválásodat, a kezelt felületet. Enyhe égéshez, napégéshez hasonló jeleket tapasztalhatsz a lézerrel kezelt tetovált felületen, a kezelése is ennek megfelelően végzendő.

Javasolt naponta legalább kétszer utókezelő krémmel vékonyan bekenni a lézerrel kezelt területet és steril fedőkötést helyezni rá. Erre az első héten kell különösen odafigyelni!

Igyál napi minimum 1-1,5 literrel több vizet, mint egyébként szoktál! Ezzel segíthetsz a nyirokrendszerednek, hogy hatékonyabban tudjon működni.

Elérhetőek célzottan a lézeres kezelés utáni termékek, készítmények is, ezeket is bátran használhatod, szívesen segítünk a neked megfelelő termék kiválasztásában.